Sessiz Sınırlar INEZ PISO

INEZ PISO “SESSİZ SINIRLAR”

1 Haziran 2018 Mardin Sinema Derneği 17:00

“Her dil, sözcükler kadar sessizlik de içerir; söylemek istediğimiz bir şeyi dile getirirken, söylemediğimiz şeyler de vardır her zaman. Dil, düşüncelerimizi organize etmek ve bunları iletmek için bir araçtır. Her dil farklı etiketler ve kategorilerle donatılmıştır ama aynı zamanda bu ögeler dili sınırlayan şeylerdir.

Bazı duygular, düşünceler ve kavramlar tam anlamıyla tercüme edilemez ve o dilin sınırlarında sıkışır. Aynı zamanda kültürlere özgü bir anlam içerdiği için, başka bir dile çevrilemez. Mardin gibi bir çok kültürün iç içe geçtiği bir sınır bölgesinde bu çevrilemez kavramlar nasıl tanımlanır? Acaba Mardin sokaklarında duyabileceğiniz farklı dillerin sesleri bu çevirilememe durumundan dolayı sessizleştirilmiş olabilirler mi?

Bu atölyede, sessiz sınırların, çevrilmemiş kavramlardan nasıl etkilendiklerini ve nasıl ifade edildiklerini araştıracağız. Dilin var olan sınırlarını ve bunu başka kuralları olan farklı sanat dalları ile nasıl görünür kıldığımızı ve kurguladığımızı tartışacağız.”

Kayıt için lütfen katılımınız için kısa bir talep yazısını info@inezpiso.nl‘ye mail atınız. Kabul sonrasında bilgilendirme mesajı gönderilecektir.